Brangulí, Català-Roca, Jacques Léonard...

Aquest any hi hagut retrospectives que han sigut autèntics viatges per la història d'un país o d'una ciutat. El CCCB va oferir una mostra de les fotografies d'en Josep Brangulí. N'hi havia algunes d'increïbles, autèntics documents de la memòria gràfica d'un país. Va ser molt recomenable.
La Sala d'exposicions La Pedrera també va oferir una interesant retrospectiva de Francesc Català-Roca.Magnífiques fotografies d'una Espanya i d'un món que ja no existeix que amaguen la història i el pas del temps d'un país.

Aquestes informacions es van publicar els passats dies 14/07 i 16/08 al blog Nàufragiobrer.
**************
A l'Arxiu fotogràfic de Barcelona es pot veure encara:" Barcelona gitana"
Segons la nota d'ACN del youtube se'ns diu:
Barcelona (ACN).- Al 1956, el francès Jacques Léonard (París, 1909 - L'Escala, 1995) es va enamorar de Rosario Amaya, una gitana de les barraques de Montjuïc. L'amor el va portar a assentar-se a Barcelona, on va exercir la fotografia com a freelance per a diversos mitjans i on va retratar la comunitat gitana des de dins. Aquesta fotografia d'àmbit domèstic és la que ara mostra l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona amb 'Jacques Léonard. Barcelona gitana', una selecció de 80 fotografies, entre tiratges actuals dels negatius originals i tiratges 'vintage'. El comissari de l'exposició, Jordi Calafell, assegura que aquestes imatges són "actes d'autorepresentació dels gitanos" i "valoren" la pràctica no professional del fotògraf.

Leave a Reply

Blocs d'imatges i viatges...

Descobrir.cat General Descobrir.cat

Sala de màquines

Nota


Bona part de les fotografies i dels textos són de collita pròpia i n'especifico que en sóc l'autor. Els que són aliens, evidentment també en cito l'autoria. (si la conec)
***********************
Moltes de les fotos i videos que es motren en aquest blog, han estat trobats a internet i se suposa que són de domini públic. Si algunes de les imatges estan violant les lleis del copyright, si us plau, envieu-me un correu i les retiraré de seguida. *************************** Muchas de las fotos y videos mostrados en este blog, han sido encontrados en internet y se suponen de dominio público. Si algunas de las imágenes están violando las leyes de copyright, por favor envíame un email y las retiraré enseguida. ************************************* Most of the pictures and videos shown in this blog are found from the Web and are believed to belong in the public domain. If any image is in violation of the copyright law, please email me and I will remove it asap.