Pàgines

dimecres, 11 de juliol del 2018

Port, territori de frontera




El Museu Marítim de Barcelona ens ofereix la possibilitat d'endinsar-nos a través d'un bon conjunt de fotografies de tots aquells espais que són propers al Port i de la seva quotidianitat.

Segons indica el propi Museu: 

Una reflexió entorn els aspectes més humans i intangibles que tenen lloc als espais propers al Port, escenari d’entrada i sortida de mercaderies però també de noves expressions, cultures i costums que contagien la ciutat més enllà dels límits físics portuaris.

 Aquesta exposició realitza una aproximació a la quotidianitat dels espais públics i privats dels barris fronterers amb el Port de Barcelona: el Poble-Sec, el Paral·lel, Montjuïc, la Barceloneta, el Somorrostro o els ja desapareguts barris de barraques Pequín i Camp de la Bota. L’antropòleg i escriptor Xavier Theros (Barcelona, 1963) és l’autor del guió de l’exposició.  

Inclou fotografies dels arxius del Museu Marítim de Barcelona, de l’Autoritat Portuària de Barcelona, de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona i de la Biblioteca Miquel Carreras de la Fundació Bosch i Cardellach. Es completa amb filmacions i aquarel·les sobre personatges de l’època, fragments de les pel·lícules Los Tarantos, Panorama du port 1 i 2,  i La Barcelona Marinera, així com tres escenografies. D’entre les peces singulars es mostra una gramola model Sinfonola 2000 sèrie 1, fabricada l’any 1975 i procedent de l’establiment Kentucky del Raval barceloní, cedida per a l’exposició.  

 Port, territori de frontera

On? Museu Marítim de Barcelona

Fins el 25.09.2018

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada