Port, territori de frontera




El Museu Marítim de Barcelona ens ofereix la possibilitat d'endinsar-nos a través d'un bon conjunt de fotografies de tots aquells espais que són propers al Port i de la seva quotidianitat.

Segons indica el propi Museu: 

Una reflexió entorn els aspectes més humans i intangibles que tenen lloc als espais propers al Port, escenari d’entrada i sortida de mercaderies però també de noves expressions, cultures i costums que contagien la ciutat més enllà dels límits físics portuaris.

 Aquesta exposició realitza una aproximació a la quotidianitat dels espais públics i privats dels barris fronterers amb el Port de Barcelona: el Poble-Sec, el Paral·lel, Montjuïc, la Barceloneta, el Somorrostro o els ja desapareguts barris de barraques Pequín i Camp de la Bota. L’antropòleg i escriptor Xavier Theros (Barcelona, 1963) és l’autor del guió de l’exposició.  

Inclou fotografies dels arxius del Museu Marítim de Barcelona, de l’Autoritat Portuària de Barcelona, de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona i de la Biblioteca Miquel Carreras de la Fundació Bosch i Cardellach. Es completa amb filmacions i aquarel·les sobre personatges de l’època, fragments de les pel·lícules Los Tarantos, Panorama du port 1 i 2,  i La Barcelona Marinera, així com tres escenografies. D’entre les peces singulars es mostra una gramola model Sinfonola 2000 sèrie 1, fabricada l’any 1975 i procedent de l’establiment Kentucky del Raval barceloní, cedida per a l’exposició.  

 Port, territori de frontera

On? Museu Marítim de Barcelona

Fins el 25.09.2018

Leave a Reply

Descobrir.cat General Descobrir.cat

Sala de màquines

Nota


Bona part de les fotografies i dels textos són de collita pròpia i n'especifico que en sóc l'autor. Els que són aliens, evidentment també en cito l'autoria. (si la conec)
***********************
Moltes de les fotos i videos que es motren en aquest blog, han estat trobats a internet i se suposa que són de domini públic. Si algunes de les imatges estan violant les lleis del copyright, si us plau, envieu-me un correu i les retiraré de seguida. *************************** Muchas de las fotos y videos mostrados en este blog, han sido encontrados en internet y se suponen de dominio público. Si algunas de las imágenes están violando las leyes de copyright, por favor envíame un email y las retiraré enseguida. ************************************* Most of the pictures and videos shown in this blog are found from the Web and are believed to belong in the public domain. If any image is in violation of the copyright law, please email me and I will remove it asap.